15.3.12

Özgürlük Parkı'nı Bomba İmalathanesi'ne Nasıl Çevirdim =}

Kolay oldu! Hem de çok!
^^

Şehr-i İstanbul'u bombalama hayâlim, EÜD (Ekolojik Üreticiler Derneği) Başkanı Levent Gürsel Alev'in hoşuna gitmiş olacak ki benden ricâ etti pazarlarımızı da bombalar mısın diye =) Neden olmasın! dedim tabi ki!!! Çarşamba günleri kurulan Kadıköy Belediyesi Organik Halk Pazarı'ndaydık bu hafta ;)

Göztepe Özgürlük Parkı'na vardığımda içim ürperdi, zirâ yaklaşık 10 sene olmuştu oralara uğramayalı. Çocukluğumun geçtiği Göztepe'nin ara sokaklarında yürüyerek ulaştığım Özgürlük Parkı beni bir süpriz ile karşıladı...hatta dört:


Taş Yapı'nın sevecen(!) blokları :))) canımmmm


Taş Yapı.
Evet.
Pek bi şaşaalı dört koca bina.
pek bi yamandılar.
Öööyle bakıyorlardı yukarılardan bana.
Hey, dedim, ne iş?
Ne ayaksınız?
Ama var ya, dedim,
Hani duvarlarınızı, o dış çeperlerinizi yeşilliklerle kaplasam ne de cazibeli olurdunuz...
Ya da durun bakayım; Tohum Bombaları'mı büyüteyim, gülleler yapayım da toplarla üzerinize tohumlar serpeyim bakalım kaçabilecek misiniz! ^^

Laf lafı açtı, baktım sonu gelmeyecek bu muhabbetin,
Ah cancağızlarım, çocuklar beni bekler, dedim.
Gitmeliyim.

Levent Abi bana seslenmiş seslenmiş, ben hoppidi zıppidi, şarkılar söyleyerek etrafta dolana dururken duymamışım :) Neyse en sonunda kavuştuk da iş başı yaptık hani.




Tohumlar da tohumlar! Pazı var, mercimek var, maydanoz var, dere var tere var! Sonra Ata Koleji öğrencileri de misafir gelmişler oh ne âlâ!!

Levent Gürsel Alev, Ata Koleji öğrencilerine tohumlarla ilgili bilgi veriyor

Tohumlarımızla killi toprağımızı şööööyle bi yoğurduk bacım bi güzel çocuklarla, sonra konuştuk, gülüştük, bombalarımızı yuvarladık hoooop! Ne güzel oldu ^^



Gelen giden dostlar, sohbet muhabbet, ah bi' de cânım Güneşcim açtı gökyüzünden oh mis oldu!





Tohum Bombası Nedir?
Japonya çiftçi/filozof Masanobu Fukuoka’nın doğal tarıma geri dönüş önerileri arasında yer alan bir teknik olan tohum topları toprak, kuru kil, su ve tohumun beraberliğinde oluşuyor. Güneşte kuruttuktan sonra toprak alanlara atılabilir hale geliyorlar. Kil, tohumların güneş altında kurumasını, uçup gitmesini veya fare ve kuş gibi potansiyel avcılardan korunmasını sağlıyor. Yeterli su killi yüzeyi geçtiğinde, tohumlar filizlenmeye başlıyor.









2 yorum:

  1. Ceviz, kestane, fındık, dut, kayısı vs bunlar gömülürse de çıkmaz mı ağaçlar? Yarım kilo kestane aldıysak mesela 5-6 tanesini biryerlere gömersek onlar orada büyür bence. Biraz araştırmak ve denemek lazım. Atılan çekirdeklere çok acıyorum. Özellikle yazın yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini mutlaka biriktirmemiz lazım. Çöpe gitmeleri çok yanlış. Bunu herkese öğretmemiz gerekiyor. Ayçiçeği de katıyor musunuz tohum-bombalarının içine?

    YanıtlaSil
  2. =) senelerdir çekirdekleri çöpe attığımı hatılamam.. annem sağolsun, "çöpe atacağına bahçeye at bari!" diye elimdeki çekirdekleri kapar saksıya diker ya da bahçenin her bi yerine atardı, ben de şimdi ne yesem tohumunu çekirdeğini atıyorum toprağa. Sonuç olarak bi kaç incir ağacı, narenciyeler ve avokado ağaçlarıyla dolu bi bahçemiz var ^^

    günebakana gelince, evet neden olmasın (:

    YanıtlaSil